Workshop FO Plus

De workshop is voor intern begeleiders, leerkrachten, remedial teachers of teams van basisscholen die morgen aan de slag willen met nieuwe kennis en middelen om spellingzwakke kinderen te helpen ontwikkelen tot betere spellers.

Inhoud van de workshop

In de workshop leer je de basisprincipes van FO-plus Spelling die bruikbaar zijn bij de eerstvolgende spellinginstructie aan je groep. Wat je tijdens de workshop leert is direct toepasbaar en vraagt nauwelijks extra voorbereidingstijd. Je krijgt handvatten hoe je spellingregels visueel ondersteund kunt uitleggen, zodat leerlingen meer grip op de regels krijgen.  Na de workshop weet je hoe leerlingen op een effectieve en aansprekende manier spellingregels geautomatiseerd leren toepassen. FO-plus helpt leerlingen te ontwikkelen tot onafhankelijke en goede spellers.

De workshop wordt in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers gegeven. Hierdoor is er interactie tussen deelnemers en krijg je veel persoonlijke feedback van de docent. De cursusruimte is op een mooie locatie en heeft een prettige sfeer, aan de rand van de binnenstad van Zutphen, op 9 minuten loopafstand van het station. Voor koffie of thee met een koekje wordt gezorgd.
De workshop kan ook in company plaatsvinden, bijvoorbeeld op de school waar je werkt. De groepsgrootte is dan afhankelijk van je wensen.

De docent

Corrie Bos is logopedist, dyslexiespecialist en docent. Zij heeft in haar werk als logopedist en dyslexiebehandelaar contact met ervaringsdeskundigen op alle niveaus. Direct oudercontact via haar eigen praktijk Logolexie en werkoverleg met intern begeleiders, leerkrachten, orthopedagogen en psychologen.

Naast haar behandelingen ontwikkelt Corrie materiaal voor de behandeling van lees- en spellingproblemen, geeft zij workshops en cursussen en is zij postacademisch docent voor dyslexiebehandelaren.

Maatwerk en specifieke wensen

Bij de aanvraag van een workshop of cursus ga je met Corrie in gesprek over je verwachtingen van de scholing, met als doel de inhoud volledig aan te laten sluiten op je wensen.

Cursus FO-plus Begrijpend Lezen

Ben je na de workshop enthousiast naar huis gegaan en wil je je kennis en vaardigheden over begrijpend lezen vergroten? De cursus FO-plus Begrijpend Lezen is in ontwikkeling. Stuur een bericht naar Corrie als je geïnformeerd wil worden over de start van deze cursus.